keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Pedofiilin päiväuni

Mom, am I beautiful? 
  
Meistä kukaan ei varmastikaan ole onnistunut välttymään joka rakosesta silmille hyppelehtivältä pikkulasten kauneuskilpailutrendiltä. Huoh, sietämätöntä. Kuitenkin, jostain käsittämättömästä syystä me katsomme noita dokumentteja jotka käsittelevät lapsimissejä, luemme juttuja... Taidamme olla inhoelämysten parhaita kavereita. Parilla klikkauksella minäkin onnistuin löytämään läjäpäin surullista settiä pikkumissukoista: 
 
" Vasta 3-vuotias Savanna Jackson käy kuukausittain suihkurusketuksessa. Hänen äitinsä Lauren Jackson on vienyt tyttärensä kauneussalonkiin rusketettavaksi siitä lähtien, kun lapsi oli 2-vuotias.
  
Yhdysvaltojen Michiganissa asuva Savanna tarvitsee äidin mukaan rusketusta lasten kauneuskilpailuita varten, joihin tyttö osallistui ensimmäisen kerran jo 10-kuukautisena. Idean tekorusketuksen hankintaan Lauren sai, kun hän näki kisoissa toisella kilpailijalla tasaisen päivetyksen.
  
- Haluan tyttärelläni olevan parhaat mahdollisuudet voittaa, muilla ei saa olla epäreiluja etuja. Nykyään ruiskurusketus on hitti lähes kaikilla kilpailijoilla. Sitä paitsi, Savanna rakastaa itsekin tummempaa ihoaan, Lauren Jackson selittää. "
  
Tästä uutioi Iltalehti. Lauren-äiti haluaa jutussa myös painottaa, ettei hän aio viedä harrastusta liian pitkälle. Ikään kuin kuukausittainen suihkuruskettaminen tai pienen tytön meikkaaminen ylipäätään ei olisi jo valovuosia liian pitkällä! 
 
" - En koskaan edes harkitsisi Savannalle kauneusleikkausta tai Botox-pistoksia. Hän käyttää jo enemmän meikkiä kuin minä, äiti toteaa The Sunissa. "
  
Täältä voi käydä lukemassa koko jutun ja katsomassa äidin ja suihkurusketetun tyttären kuvan.

Täältä voi käydä kurkkaamassa pientä prätkätyttöä, joka on muuten sama kuin taannoisen Pretty Woman -huorakohun pikkumissi.

Täältä voi käydä kauhistelemassa muksua, joka on varustettu tekotissein ja -takapuolin!

 
Miksi? 
Miksi nämä äidit haluavat muokavata lapselleen näin kieroutuneen maailmankuvan? Miksi he haluavat kertoa lapselleen, että vain olemalla kaunein - vaikka tässäkin tapauksessa kauneus on mitä ilmeisimmin katsojan kummallisessa silmässä - voi menestyä?
  
Vaikea käsittää. Tässä vielä pari videopätkää lasten kauneuskisoista:


 
Jälkimmäisellä videolla pienimmät lapset ovat tuskin oppineet kävelemään! 
  
En haluaisi sanoa tätä ääneen, en haluaisi edes ajatella tätä, mutta eikö tämä kaikki ole kuin suoraan pedofiilin märästä päiväunesta?
  
Miksi tämä pieni lapsi on tällätty näyttämään kolmekymppiseltä?
   
Little Miss Sunshine
  
Olive alias Abigail Breslin 10 vuotiaana.
Pienen hyväntuulisen vastaiskun pikkulasten kauneuskilpailuille luo elokuva Little Miss Sunshine (2006). Elokuvassa seitsemänvuotias Olive-tyttö saa tietää pääsevänsä mukaan kauneuskilpailuun ja hän lähteekin koko erikoislaatuisen perheensä voimin matkaamaan Uudesta Meksikosta Kaliforniaan keltaisella pikkubussilla. Matkan loputtomista kommelluksista huolimatta poppoo pääsee kuin pääseekin perille ja Oliven on aika osallistua kauneuskilpailuun. 
  
Little Miss Sunshine -kilpa samannimisessä elokuvassa.
Muut kilpailuun osallistuvat pikkutytöt ovat täydessä tällingissä paksuine pakkelikerroksineen, äärettömän pitkine tekoripsineen ja kalliine asuineen, mutta Olive ei moisia hepeneitä huoli. Kalman kalpea Olive aikoo lampsia tekorusketuksessa ja glitterissä kylvetettyjen muksujen rinnalla lavalle punainen uimapuku päällään, silmälasit nenällään, ilman meikkejä ja kampauksia. Osa perheestä tajuaa Oliven nolaavan pian itsensä ja päätyvän todennäköisesti kanssakilpailijoiden armottoman pilkan kohteeksi, kun ei ole laittautunut samalla tavoin överisti kuin muut lapsukaiset. He yrittävät taivutella Oliven jättämään kilpailun sikseen, ennen kuin ehtii mennä lavalle nöyryytettäväksi. Oliven äiti kuitenkin toteaa, että Olive saa olla Olive, hän on kaikista paras omana itsenään.  
  
Little Miss Sunshine -elokuva on kepeän viihdyttävä, mutta todellisuudessa pikkumissien kilpailu vääristyneiden kauneusihanteiden maailmassa on kovaa ja stressaavaa puuhaa. 
  
Sydämestäni toivon ettei tämä kamala villitys rantaudu Suomeen.

Voit seurata Lapsimissit -dokumenttisarjaa  Liviltä, katso tarkemmat lähetysajat täältä.
 

  
  
Henriikka
  

1 kommentti:

  1. Minäkin usein ihmetellyt tätä touhua. Miksi lasten ei anneta olla lapsia?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...